Autor: Raamatupidaja.ee • 17. märts 2022

Kuidas ära tunda sanktsioonidest kõrvalehiilimise katsed

Ulatuslikud sanktsioonid Venemaa ja Valgevene suhtes on pannud nii mõnedki nende kahe riigi ettevõtetest otsima võimalusi sanktsioonidest kõrvale hiilimiseks. Citadele pank annab nõu, kuidas sellised katsed ära tunda.
Ettevõtte peavad jälgima, et nende kaudu ei liiguks Venemaale keelu all olev kaup
Foto: Julia-Maria Linna

Eestis, Lätis ja Leedus tegutsev Citadele pank teatab, et on avastanud juba mitu katset sanktsioonidest mööda hiilida. Ka USA rahandusministeeriumi finantskuritegude õiguskaitse võrgustik (FinCEN) on avaldanud hoiatuse seoses tuvastatud kõrvalehiilimise riskidega. Sanktsioneeritud Venemaa ja Valgevene ettevõtted kasutavad pikki vahendajate ahelaid, võltsitakse dokumente või jäetakse teadlikult kogu teave esitamata.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700