Autor: Raamatupidaja.ee • 10. märts 2022

Uut tüüpi libakirjad kasutavad ära sõda Ukrainas

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) hoiatab libakirjade eest, mis kasutavad ära Venemaa sõda Ukraina vastu.
RIA küberintsidentide käsitlemise osakonna ehk CERT-EE juhataja Tõnu Tammer
Foto: Liis Treimann

Sõjateemaliste võlts e-kirjadega proovitakse koguda inimeste andmeid ja levitada pahavara. Samuti esinevad kurjategijad heategevusorganisatsioonidena ja küsivad heausksetelt inimestelt krüptorahas annetusi. Küberruumis pole kunagi vaikne ja kogu aeg toimuvad küberrünnakud või nende katsed, ent Venemaa sõda Ukrainas on selliste ohtude taset tõstnud ning seda tuleb tõsiselt võtta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700