Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 8. veebruar 2022

Lugeja küsib, asjatundja vastab: normtundide arvestus puhkuse või haiguslehe korral

Raamatupidamise Praktiku lugeja küsimusele vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh.
Foto: Pixabay

? Kuidas toimub kuu normtundide vähendamine graafiku alusel töötavale isikule puhkusel viibimise aja eest (aasta alguses kinnitatud puhkusegraafiku alusel) või haiguslehel viibimise aja eest? Kas mõlemal juhul vähendatakse normtunde töölt puudumise perioodi sisse jäävate töötundide võrra, mil ta oleks pidanud tööl olema või on erisus puhkusel ja haiguse vahel (nt 14 kalendripäeva puhkuse korral 10 tööpäeva 8 tundi, kokku 80 tundi või selle 14 päeva sisse jäävate töötundide võrra nagu haiguse puhul)?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700