Autor: Külli Reino, raamatupidaja.ee toimetaja- projektijuht • 24. jaanuar 2022

Kohtusaalist: raamatupidaja omastas tööandja vara ja peale vahelejäämist vaidlustas vallandamise

Raamatupidaja tegi tööandja kontodelt isendale ja endaga seotud ettevõtetele alusetuid väljamakseid ning vahele jäädes vaidlustas töölepingu lõpetamise.
Foto: Pixabay

Ametiseisundi tõttu on tavaline, et raamatupidajatel on ligipääs tööandja kontodele. Üks reisibüroo raamatupidaja otsustas seda aga kuritarvitada ja tegi alusetult makseid nii enda kui ka oma emaga seotud äriühingutele ja ka iseendale nelja aasta jooksul kokku 586 633,84 euro ulatuses. Enda kontole kandis raamatupidaja raha töötasu ja kuluhüvitistena. Seda oli aga 92 167,98 eurot rohkem, kui oli töölepingus kokku lepitud ning poolte vahel puudus ka kokkulepe kulude hüvitamise kohta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700