Autor: Jaana Sild • 21. jaanuar 2022

Sellest aastast saab lootusetutelt võlgadelt käibemaksu tagasi küsida

Negatiivsete uudiste (energiakriis, tervisekriis jne) kõrval on õnneks ka positiivset. Näiteks jõustus tänavu käibemaksuseaduse muudatus, mille alusel on ettevõtetel võimalus vähendada enda maksukohustust lootusetutelt võlgadelt.
Grant Thornton Balticu maksunõustaja Jaana Sild.

Seni kehtinud seaduse alusel ei olnud käibemaksukohustuslasel õigust juba tasutud käibemaksu korrigeerida olukorras, kus kauba või teenuse ostja on jätnud arve osaliselt või täielikult tasumata ning selle laekumine tulevikus on ebatõenäoline. Kuivõrd käibemaksu maksmise kohustus tekib tihtipeale enne arve tasumist, võib niinimetatud lootusetutelt nõuetelt tasutud käibemaks ajapikku akumuleeruda. Tänavu täienes käibemaksuseadus (KMS) paragrahviga 291, mis sätestab tingimused, mille alusel on maksukohustuslastel võimalus vähendada enda maksukohustust lootusetutelt võlgadelt. Tegu on kauaoodatud täiendusega Eesti maksusüsteemis.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700