Autor: Raamatupidaja.ee • 19. jaanuar 2022

KKK: lõpetamata- ja valmistoodangu kajastamine bilansis

Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh selgitab, kuidas on õige bilansis kajastada lõpetamata toodangut ja valmistoodangut.
Foto: Pixabay

Kuidas on õige kajastada bilansis lõpetamata toodangut ja valmistoodangut? Kasutatakse kasumiaruande skeemi 1. Loen igalt poolt, et toodang võetakse arvele ja näidatakse bilansis omahinnas (materjali kulu+ otsene tööjõukulu+ muud otsekulud). Kuid tööjõukulud ja tootmise otsekulud on juba kajastatud kasumiaruandes eraldi ridadel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700