Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 16. detsember 2021

Tulekul on impordiga seotud käibemaksumuudatused

Käibemaksudirektiivi artikkel 86 punkti b kohaselt arvatakse maksustatava väärtuse hulka lisaks tolliväärtusele kõrvalkulud, nagu komisjoni-, pakkimis-, veo- ja kindlustuskulud, mis on tekkinud enne kaupade jõudmist esimesse sihtkohta impordi liikmesriigi territooriumil. Samuti arvatakse sinna kõrvalkulud, mis on tekkinud seoses veoga teise ühenduses asuvasse sihtkohta, kui see koht on maksustatava teokoosseisu tekkimise hetkel teada.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Käibemaksuseaduse (edaspidi KMS) § 13 lg 1 kohaselt moodustab imporditava kauba maksustatava väärtuse tolliväärtus ja kõik importimisel tasumisele kuuluvad maksud ning muud kauba sihtkohta toimetamisega seotud kulud, sealhulgas tolliväärtusesse arvamata vahendustasu, pakkimis-, veo- ja kindlustuskulud, ehk kaubaveoga ja sellega seotud kõrvalteenuste kulud kuni esimese sihtkohani Eesti territooriumil.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700