Autor: Mare Timian, raamatupidaja.ee juht • 16. detsember 2021

SUUR GALERII: Mis muutub raamatupidaja töös 2022?

Raamatupidaja.ee korraldas raamatupidamisvaldkonna töötajatele praktilise konverentsi teemal "Mis muutub raamatupidaja töös 2022?” Lisaks praktilistele ja põnevatele ettekannetele oli osalejatel võimalik külastada Filmimuuseumi külastuskeskust Maarjamäel.
Paremalt: raamatupidaja.ee juht Mare Timian, konverentsi programmijuht Marianne Lõhmus ja raamatupidaja.ee toimetaja Külli Reino
Foto: Raul Mee

Näitleja, finantsaudiitor, maksuekspert, 2 advokaati, kahe raamatupidamise büroo juhid, maksuaudiitor, tarkvara ettevõtte juht, klienditoe juht - kõiki need ägedad oma ala eksperdid aitasid raamatupidajatele läbi viia aastalõpu konverentsi "Mis muutub raamatupidaja töös 2022?"

Konverentsil sai selgeks, mis on muutumas järgmisel aastal, sealhulgas näiteks:

• käibemaksuseaduse käesoleval aastal jõustunud ja lähiajal saabuvatest muudatustest;

• planeeritavatest töölepinguseaduse muudatustest;

• muudatustest finantsaruandluses ja audiitorkontrollis;

• äriseadustiku viimase aja muudatustest ja nende mõjust raamatupidamisele;

• ettevõtte tulumaksust ja levinumatest eksimustest;

• uuenenud äriregistrist, planeeritavatest muudatustest ning kasutusvõimalustest;

• digitaalsete lahenduste tulevikust;

• praktilise kogemuse põhjal raamatupidamisprogrammi valimisest, kuidas ja millest lähtuda?

• 2021 majandusaasta aruande koostamisest ja olulistest nüanssidest.

Raamatupidaja.ee aastalõpu konverents toimus seekord Maarjamäel, Filmimuuseumi avastuskeskuses. Filmimuuseumi loomingulises keskkonnas meenus nii mõnelegi 170 raamatupidaja ette astunud esinejale, et lapsepõlves oli ta osalenud mõnes filmis või tegi kaasa kooliteatris. Marko Saag näiteks mäletas, et ta oli kooliteatris üles astunud puuna. Tõnis Elling kinotöötajate lapsena oli teinud mitmes filmis väikeseid aga päris eluohtlikke osi, mida küll filmis kahjuks polnud. Näitleja Veiko Täär jällegi tunnistas, et ta võiks olla kas kokk või füüsika õpetaja, kui ta poleks hakanud näitlejaks. Inimesed on multiandekad!

Vaata konverentsi meeleolukat fotogaleriid:

Konverents Mis muutub raamatupidaja töös 2022?
Foto: Raul Mee
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700