Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 13. detsember 2021

Korteriühistu juhatuse liikme vahetus: millal ja kuidas seda teha?

Korteriühistu juhatuse liikmed valitakse ühistu üldkoosolekul. Mõnikord võib aga tekkida vajadus juhatuse koosseisu muuta enne järgmist üldkoosolekut, mis tavapäraselt toimub kord aastas majandusaasta aruande ja majanduskava kinnitamise kuul. Vajadus vahetada juhatuse liiget või liikmeid võib tekkida nii juhatusel endal kui ka korteriühistu liikmel või soovib olemasolev juhatuse liige lahkuda juhatusest. Kuidas sellisel juhul toimida?
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Korteriühistu tegevuses tuleb lähtuda korteriomandi- ja korteriühistu seadusest (KrtS). Korteriühistu on eraõiguslik juriidiline isik, mille liikmeteks on kõik ühe korteriomanditeks jagatud kinnisomandi korteriomandite omanikud (KrtS § 1 lg 4). Korteriühistul võib olla põhikiri (KrtS § 17 lg 1), kõikidele korteriühistu dokumentidele tuleb peale märkida korteriühistu nimi ja registrikood (KrtS § 19 lg 7), asukoht tuleb vaid siis dokumentidele märkida kui see erineb korteriomandite asukohast.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700