Autor: Mart Nõmper • 10. detsember 2021

Pearaamatupidajad ja finantsjuhid – ärge unustage enne jõule üht tähtsat tööd!

Ettevõtete krediidilepingutes on krediidiandjaga üldjuhul kokku lepitud kliendispetsiifilised tingimused ehk eritingimused (covenants). Nüüd, detsembris, on viimane aeg vaadata, kas ettevõte ikka täidab lepingus toodud eritingimusi, eriti arvestades, et ettevõtete finantstulemusi on mõjutanud praegune ülikiire majanduskasv, hinnatõus ja tootmissisendite tarneraskused.
Grant Thornton Balticu partner, vandeaudiitor ja audiitorteenuste valdkonna juht Mart Nõmper

Eritingimused võivad olla näiteks finantsilised eritingimused (DSCR, EBITDA kordajad jne), tegevust kontrollivad (kasumi jaotamise piirangud, varade pantimise keeld, täiendavate võlakohustuste kaasamise piirangud), kuid ka finantsidega otseselt mitte seotud muud eritingimused (juhtkonna ja omanike vahetumise piirang, tegevusalade muutmise piirang) jne.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700