Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 22. november 2021

Sidusettevõtted ja kapitaliosaluse meetod

Investeeringuid teistesse ettevõtetesse nende aktsiate või osade ostmise kaudu tehakse mitmesugustel strateegilistel ja operatiivsetel eesmärkidel. Üldjuhul taotletakse investeeringutega majanduslikku kasu, mis tugevdab ettevõtete finantspositsiooni ja mõjutab huvirühmade äriotsuseid.
Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor Juta Tikk
Foto: Meeli Küttim

Pikaajalise finantsinvesteeringuga võib omandada kas valitseva või siis olulise mõju investeeringuobjekti äri- ja finantspoliitika üle. Esimesel juhul on tegemist investeeringuga tütarettevõttesse, teisel juhul sidusettevõttesse. Sidusettevõteteks loetakse kõiki ettevõtteid, mille üle investoril on oluline, kuid mitte valitsev mõju.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700