Autor: Svetlana Majerovitš ja Viktoria Jakovleva, BDO Eesti • 18. november 2021

Endale arve koostamine

Eesti maksukohustuslane peab vormistama arveid Eesti seaduste nõuetele vastavalt ka siis, kui käibe tekkimise koht on ühendusvälises riigis või kui teise liikmesriigi isikule esitatud arve alusel toimub teises riigis pöördmaksustamine. Teatud kokkulepete puhul võib ostaja vormistada arve ka müüja eest.
Svetlana Majerovitš, BDO Eesti

Käibemaksuseaduse (edaspidi KMS) § 37 sätestab arvele esitatud nõuded, mis on vajalikud nii müüja kui ka ostja käibemaksuarvestuse kontrollimiseks. Maksukohustuslased, kes teevad maksustatavaid tarneid, peavad väljastama ostjatele arveid käibemaksuga (KMS § 37 lg 1).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700