Autor: Krista Teearu, Robby & Bobby OÜ partner, ÄP raamatupidamise teabevara peatoimetaja • 8. november 2021

Kuidas investeeringuid raamatupidamises kajastada

Investeering on kasu saamise eesmärgil tehtud pikaajaline kapitalimahutus ning investeerivad nii eraisikud kui ka ettevõtted. Eraisikud on aga järjest enam aru saanud, et teatud investeeringuid on kasulikum teha ettevõtte kaudu, ja sellisel juhul lisandub selle ettevõtte raamatupidamiskohustus.
Raamatupidamisbüroo Robby & Bobby partner, raamatupidamise teabevara peatoimetaja Krista Teearu

Vastavalt peavad ka raamatupidajad end selle valdkonnaga kurssi viima, et osata tehtud tehinguid korrektselt kajastada. Minu tööintervjuude käigus tehtud teadmiste testid ütlevad, et raamatupidamises on just investeeringute kajastamine üks nõrgemate teadmistega valdkondi. Vaatame selles artiklis investeeringute kajastamise üldist loogikat ja põhimõtteid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700