Autor: Arenguseire Keskus • 6. oktoober 2021

Tööjõumaksude roll riigi kulutuste rahastamisel hakkab tulevikus vähenema

Maksukoormus Eestis on Euroopa Liidu üks madalaimaid ja ulatub 2019. aasta andmetel 33,3%-ni sisemajanduse kogutoodangust, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist „Maksutrendid Eestis ja Euroopa Liidus“. Eesti kuulub ka kolme vähim maksuerandeid ja -soodustusi tegeva Euroopa Liidu riigi hulka. Kiired muutused ühiskonnas vähendavad tulevikus võimalust rahastada riigi kulutusi tööjõumaksudest senises mahus.
Foto: Pixabay

„Maksukoormus on Eestis Euroopa Liidu üks madalamaid ja maksuerandid moodustavad 1,1% sisemajanduse kogutoodangust,“ ütles Arenguseire Keskuse ekspert Magnus Piirits. „2021. aasta riigieelarves on maksusoodustusi ja -vabastusi 301,9 miljoni euro ulatuses. Osakaaluna SKT-st viib see Eesti kolme vähim maksusoodustusi ja -erandeid tegeva Euroopa Liidu liikmesriigi sekka. Samas tagavad vähesed erandid Eesti maksusüsteemi lihtsuste ja läbipaistvuse.“

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700