Autor: Tiina Timmotalo, FMJ raamatupidamiseteenuste pearaamatupidaja • 27. september 2021

Ole teadlik vähenenud töövõimega töötaja sotsiaalmaksu soodustustest

Palgakulu maksud on tööandja jaoks arvestatav kulu, seetõttu on eriti oluline olla teadlik ja pöörata tähelepanu nende vähendamise seaduslikele võimalustele.
FMJ raamatupidamiseteenuste pearaamatupidaja Tiina Timmotalo

Eesti Töötukassa tasub ja arvestab vähenenud töövõimega töötaja eest sotsiaalmaksu kuumääralt, mis 2021. aastal on 584 eurot ehk sotsiaalmaksukulu tööandja jaoks 192,72 eurot kuus. Maksusoodustuse saamine sõltub ainult tööandja teadlikkusest küsida. Ja kuna pikendatud põhipuhkuse andmise kohustuse kohta ei saa ka mujalt infot, kui töötajalt endalt, siis ongi mõistlik selle kohta küsida juba tööle vormistamisel. Praktikas tuleb ikka aeg-ajalt ette, et raamatupidaja/palgaarvestaja on sellest soodustusest teadlik, aga info ei liigu ahelas töötaja-värbaja-palgaarvestaja.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700