Autor: Raamatupidaja.ee • 30. august 2021

Kas negatiivne tulumaks Soomes ja kodanikubaas Prantsusmaal võib olla madala sissetulekuga inimeste päästerõngas?

Soome rahandusminister Annika Saarikko kutsus ellu ekspertide töörühma, kelle ülesanne on uurida negatiivse tulumaksu juurutamist Soome maksusüsteemi. Esmajärjekorras uuritakse võimalust kehtestada riigi töötulutoetus, mis oleks seotud tulumaksusüsteemiga. Samuti on eesmärk jõuda selgusele, mismoodi peaks välja nägema töötulutoetuse eksperiment.
Foto: Pixabay

Töötulutoetus tähendaks, et tulumaks võib olla madala sissetulekuga inimeste, pensionäride ja ettevõtjate jaoks negatiivne. See soodustaks muu hulgas tööhõivet osalise tööajaga ja hooajatöödel. Nagu pressiteates öeldakse, laiendaks töötulutoetus “tulumaksu progresseerumise madalamale teenitud tulule, mis ei ole tulumaksuga maksustatav”.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700