Autor: Reidi Strandberg • 18. august 2021

Aastaraport: raamatupidaja on üks esimesi, kes näeb, kas kliendil läheb äri üles- või allamäge

Eesti raamatupidamisteenuste turul Pareto 80/20 printsiip ei kehti. Äripäeva eelmise koroonaraporti andmetel teevad 10 suuremat tegijat kõigest 24% turumahust (2020 aasta teise kvartali andmed).
Reidi Strandberg, raamatupidamisbüroo Gullfia OÜ juhatuse liige

Eesti raamatupidamisteenuste turul Pareto 80/20 printsiip ei kehti. Äripäeva eelmise koroonaraporti andmetel teevad 10 suuremat tegijat kõigest 24% turumahust (2020 aasta teise kvartali andmed). Uusi büroosid tuleb tasapisi juurde, aga väga palju on mikrotegijaid ning päris suuri raamatupidamisfirmasid on pigem vähe. Teenuse kvaliteet kõigub suuresti nii büroode lõikes, kui ka büroode siseselt, sest raamatupidajad jäetakse oma probleemidega üksi. Eriti nüüd, kus paljud on kodutööl.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700