17. august 2021

Osaühingu osakapitali miinimumnõue võib 2023. aastal kaduda

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile äriregistri seaduse eelnõu, mis jõustumisel kaotab osaühingute vähima osakapitali nõude, paneb osanike nimekirja pidama registripidaja ning muudab osaühingu ja aktsiaseltsi netovara nõuet ja võlausaldaja võimalusi nõuda kahju hüvitamist.
Villu Zirnask
Foto: Julia-Maria Linna

Samuti kavatsetakse muuta äriühingu regististrist kustutamise võimalusi ja majandusaasta aruande esitamata jätmise sanktsioone.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700