Autor: Audiitorkogu • 9. juuli 2021

Iga-aastases audiitorkontrollis üle 8000 ettevõtte

Juuniga lõppes taas aastaaruannete koostamise, audiitorkontrolli ja esitamise hooaeg ning algas uus. Ülemöödunud aruannete esitamise periood oli küll tavapärasest pikem, kuid suurt pilti see audiitorkontrollitud raamatupidamise aastaaruannete esitamises ei muutnud. Samas suurenes möödunud hooajal ettevõtjate arv, kes esitasid oma aruande PDF-failina, minnes seega mööda Ettevõtjaportaali automaatkontrollidest.

Möödunud perioodi all peame silmas perioodil 1. juuli 2020 – 30. juuni 2021 esitatud, audiitorkontrolli läbinud raamatupidamise aastaaruandeid. Selle perioodi statistika mõistmisel on oluline meenutada, et ülemöödunud perioodil (1. juuli 2019 – 30. juuni 2020) pikendati koroonapandeemia tõttu raamatupidamise aastaaruannete (RAA) esitamise tähtaega 31. oktoobrini 2020. Seetõttu esineb aruannete esitamise statistikas tavapäratu jõnks, mille järgnevas analüüsis elimineerime.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700