Autor: Margus Tuvikene, rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik • 14. juuni 2021

Aprilli maksulaekumine kasvas pea 15 protsenti

Aprilli eest tasuti maksu- ja tolliametile 670,8 miljonit eurot maksutulu, mida on 14,9 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal kuul. Selle aasta nelja esimese kuuga on eelarvest täidetud 32,0 protsenti (vt tabel).

Maksutulu kiire kasv tuleneb eelkõige eelmise aasta võrdlusandmetest, sest märtsist alguse saanud COVID-19 pandeemia põhjustas madalama laekumise aasta tagasi, sh maksuvõla olulise suurenemise, viimane on järkjärgult vähenemas.

Käibemaksu positiivsed signaalid jätkuvad

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700