Autor: Raamatupidaja.ee • 9. juuni 2021

Kuidas tunda ära pankrotiohus ettevõtet?

2020. aastal kasvas Eestis esimest korda kümne aasta jooksul märkimisväärselt pankrotistunud ettevõtete hulk (26%), kuid lähiaastatel on oodata koroonakriisi mõjul veelgi suuremat pankrottide arvu. See tähendab, et koostööpartnerite valikul tuleb olla hoolas ja vaadata enne lepingusse minemist eriti hoolikalt ettevõtte finantsandmeid.
Foto: Pixabay

Creditinfo pankrotiuuringust selgub, et ainult maksuvõlgade või maksehäirete jälgimisest siin ei piisa, sest mullu ei eksisteerinud 43 firmal (13%) vahetult enne pankroti väljakuulutamist ühtegi registreeritud maksuvõlga ega maksehäiret. Pankrotile eelneva 12 kuu jooksul ei esinenud maksuvõlgasid koguni 33%-l pankrotistunud ettevõtetest. Pikaajaline maksuvõlg ehk aasta jooksul esinenud võlg oli vaid 24%-l ettevõtetest. Creditinfo reiting määratles pankrotile eelnenud aasta jooksul riskantseteks 97% pankrotistunud ettevõtetest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700