Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 25. mai 2021

Kohtusaalist: enammakse tagastamisega viivitamise eest intresside nõudmine maksuhaldurilt

Pärast tehingut korrigeeritud käibemaksu tagastamisega viivitamisest ja selle eest maksuhaldurilt intresside nõudmisest kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

12. mail 2021 tegi Euroopa Kohus otsuse1, mille vaidlus seisnes selles, kas liikmesriigi maksuhaldur peab enammakstud käibemaksu tagastamisega viivitamisel tasuma intressi juhul kui liikmesriigi õiguses ei ole kirjeldatud alusel intressikohustust ette nähtud. Kaasuse asjaolud olid järgmised.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700