Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 27. aprill 2021

Kohtusaalist: karistust tuleb individualiseerida

Maksudeklaratsiooni eksituse eest määratav karistus peab olema individuaalne, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Poola maksumaksjad tegid omavahel kinnisasja võõrandamise tehingu, mille vaidlus jõudis Euroopa Kohtusse1. Pooled olid ekslikult arvamusel, et kasutatud kinnisasja müük oli maksustatav käive ja ostja soovis eksliku arve alusel sisendkäibemaksu maha arvata. Tegelikult oli Poola seaduse alusel tegemist maksuvaba käibega, mida saab vabatahtlikult maksustada, aga sellest ei olnud pooled maksuhaldurit kirjalikult teavitanud. Täpselt samasugune regulatsioon on ka Eestis.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700