Autor: Kai Paalberg, Grant Thornton Balticu riskijuhtimisteenuste valdkonna juht • 15. aprill 2021

Rahapesu ohtu teadvustatakse, aga tegudeni ei jõuta

Rahapesu ja terrorismi tõkestamise kohustus pole ainult pankadel - sellega peavad tegelema mh kinnisvaravahendajad, audiitorid, notarid, hasartmängu korraldajad ja paljud teised. Grant Thornton Balticu tehtud uuring näitab, et ettevõtted küll teadvustavad, et nende kaudu võidakse raha pesta, aga seda riski vähendavate tegevusteni paraku paljud ei jõua - vaid 30% ettevõtetest on oma rahapesuga seotud riskid kaardistanud ja riskiisu kirja pannud.
Foto: Pixabay

Grant Thornton Baltic tegi ettevõtete seas küsitluse, et uurida, kui paljud ettevõtted rahapesu tõkestamisega teadlikult ja sihipäraselt tegelevad. Anonüümsele küsimustikule vastas paari kuuga ligi 200 ettevõtet. Kõige enam vastanuid oli järgmistest tegevusvaldkondadest: audiitor-, raamatupidamis- ja nõustamisteenused, kauplemine, finantssektor ning kinnisvara vahendamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700