Autor: Ave Nukka, Tallinna Tehnikakõrgkooli rahanduse lektor • 7. aprill 2021

Analüüs: eraldiste kajastamine TOP100 ettevõtete bilansis

Ettevõtte pikaajalise jätkusuutliku tegevuse hindamisel on peamisteks näitajateks kasum ja maksejõulisus. Kasumlik ettevõte suudab kasutada oma varasid efektiivselt ning teenida sellega omanikele nõutavat tulusust.
Ave Nukka annab ülevaate Eesti ettevõtete eraldiste kajastamisest bilansis

Lisaks omanike paigutatud kapitalile kaasavad ettevõtted ka võõrkapitali ning selle tulemusel suurenevad kohustised. Kui tavapäraselt on kohustiste summa ja realiseerumise aeg täpselt teada, siis eraldised on hinnangulised kohustised, mille realiseerumine on tõenäoline, kuid kohustise summa suurus hinnanguline. Eraldiste kajastamisel suurenevad kohustised ja kulud, seega mõjutab see kapitali struktuuri ja kasumit. Kulude suurenemine avaldab mõju kasumile ning tasuvusnäitajatele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700