Autor: Marko Saag • 22. märts 2021
Ainult tellijatele

Solidaarse maksuvõla tekkimine ettevõtte jagunemisel

Äriseadustiku § 447 lg 1 märgib, et enne jagunemise kandmist jaguneva ühingu registrikaardile tekkinud jaguneva ühingu kohustuste eest vastutavad jagunemisel osalevad ühingud solidaarselt. Solidaarvõlgnike omavahelises suhtes on kohustatud isikuks ainult see, kellele kohustused määrati jagunemislepinguga.

Nimetatu tähendab seda, et kolmandate isikute ees (sh maksuhalduri ees) vastutavad jagunemisel osalenud ühingud enne jagunemist (sh eraldumist) tekkinud (maksu)kohustuste eest solidaarselt. Solidaarne vastutus tähendab siin seda, et maksuhaldur võib nõuda igaühelt neilt sellise kohustuste täitmist täies ulatuses. Kui mõni jagunemisel osalenud ühing on sellise kohustuse maksuhaldurile täitnud, on omavahelistes suhetes sellel ühingul tagasinõudeõigus vastavalt jagunemislepingus määratud kohustuste jaotusele.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700