Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 15. märts 2021

Käibemaksudirektiivi vahetu õigusmõju

Käibemaksudirektiivi vahetu õigusmõju tähendab seda, et liikmesriigi maksumaksja saab vaidluses maksuhalduriga otse direktiivi sätetele tugineda. Seda juhul, kui liikmesriik ei ole direktiivi sätteid oma seadusesse üle võtnud või pole seda piisavalt täpselt teinud. Kas ja millal on käibemaksudirektiivi säte piisavalt täpne, on olnud paljude vaidluste teemaks.
Maksunõustaja Tõnis Elling selgitab käibemaksudirektiivi vahetut õigusmõju
Foto: Meeli Küttim

Artiklis on välja toodud mõned huvitavamad kaasused, mis selle teemaga seoses Euroopa Kohtusse on jõudnud. Esimene käsitletav kaasus on palju viidatud Briti Filmiinstituudi kaasus1.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700