Autor: Triinu Kase, Excellent Business Solutions Eesti AS, teenindusosakonna juht • 26. veebruar 2021

Kas rakendad neid Standard Booksi võimalusi?

Tarkvara arendamisel on oluline luua programm, milles on olemas kõik tööks vajalikud funktsioonid, kuid samaväärselt tähtis on see, et nende kasutamine oleks lihtne ja loogiline. Mõnikord ei tule kasutajad aga selle pealegi, et ühe või teise ülesande puhul on olemas otsetee, mis aitab säästa nii aega kui vaeva.
Triinu Kase tutvustab Standard Booksi võimalusi

Standard Booksi tarkvaras on päris mitu otseteed, mida tasub teada ning targalt ära kasutada.

Lühiteed

Programmi põhiaknas on lühiteede jaoks eraldi osa, kuhu saad ise lisada kõike, mida heaks arvad. Sageli jätavad kasutajad selle täiesti tühjaks, teadmata, et sinna võib lisada erinevaid linke, arhiive, aruandeid ja teisi faile, millele on vaja kiiresti ligi pääseda. See ruum ongi mõeldud selleks, et saaksid sinna paigutada kõik need failid, lingid ja kaustad, mida sul töö käigus pidevalt vaja läheb.

Kirjaklamber

Põhiaken on programmi süda ja nii nagu lühiteede puhul, on kirjaklambri funktsioon mõeldud selleks, et saaksid vajalikule infole kiiresti ligi. Funktsiooni abil saad lisada programmis igale kaardile linke, lepinguid või muid faile. Kui soovid näiteks kuvada kirjavahetuses kindlat aruannet, siis saab selle sinna külge siduda.

Kaartide-vahelised seosed

Kirjaklambri ikooni alt saab seadistada veel ühe mugava otsetee. Nimelt saad märgi alt siduda omavahel erinevaid kaarte ehk luua kaartide-vahelisi seoseid. Seoseid saab paika panna nii käsitsi kui ka automaatselt.

Näiteks saad siduda ühe müügiarve ühe ostuarvega. Nii saad edaspidi avada müügiarve ning näha kohe, millise ostuarve põhjal see tehti. Või siis näiteks vaadata müügiarvel kirjaklambri ikooni alt, kas ja millal on see välja saadetud e-kirjana. Automaatselt tekivad seosed kaardi arhiivi, kui ühelt kaardilt koostatakse teine. Näiteks arvelt koostatakse kreeditarve, tellimusest lähetus ja arve jne.

Kaustad

Põhiaknas on selline ikoon nagu Kaustad, kust saad luua kontakti kõigi programmi kasutajate vahel. See on mugav viis jagada kõigile vajalikku infot, juhendeid, sisekorraeeskirju, lepinguid ja muud tähtsat.

Nagu ülal mainitud, saab kogu info lisada ka lühiteedesse, aga sellisel juhul on see nähtav ainult sulle. Kui näiteks tekib vajadus jagada infot mõne saabuva muudatuse või ürituse kohta, on hea see paigutada nii, et kõik kasutajad ligi pääseks.

Klahvikombinatsioonid

Veel üks viis, kuidas programmis aega säästa ja elu lihtsamaks muuta, on võtta kasutusele erinevad klahvikombinatsioonid. Nii mõnegi toimingu puhul on hiirega rändamise asemel mugavam vajutada nuppe ja jõuda täpselt sinna, kuhu vaja.

Vaata kõikide võimaluste kohta lähemalt SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700