Autor: Raamatupidaja.ee • 17. veebruar 2021

Rahapesu tõkestamine kinnisvarabüroodes

Asjaolu vastu, et rahapesu tõkestamise reeglid on tänapäevases avatud maailmas pigem vajalikud, paljud ilmselt enam ei vaidle. Vaatamata sellele, et võib olla küsitav, kas rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse (RahaPTS) sätted, mis määratlevad ka näiteks kinnisvarabürood kohustatud isikutena, on mõistlikud ja otstarbekad, tuleb reaalses elus kinnisvarabüroodel seaduse nõuetega arvestada. See tähendab, et ka kinnisvarabürood on seaduse mõttes kohustatud isikud ning peavad täitma kõiki neile pandud kohustusi, kirjutab TRINITI partner ja vandeadvokaat Ramil Pärdi.
Foto: Pixabay

Möödunud aasta jooksul on ka ajakirjanduses olnud juttu sellest (vt nt Äripäeva selleteemalist artiklit), et rahapesu andmebüroo teostab kontrolli kinnisvarabüroode üle. Meile teadaolevalt on Rahapesu andmebüroo alustanud ja läbi viinud ka mitmeid väärteomenetlusi kinnisvarabüroode suhtes. Tõsi, 2020. aasta suvel Riigikogu mõnevõrra leevendas RahaPTS regulatsiooni kinnisvarabüroode suhtes ning seaduse nõudeid peavad järgima vaid need kinnisvarabürood, kes vahendavad kinnisasja ostu või müüki (müügihind ei ole seejuures määrav) ning kes vahendavad kinnisvara üüri- või renditehinguid, mille ühe kuu üüri- või renditasu on vähemalt 10 000 eurot.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700