Autor: Finantsuudised.ee • 2. veebruar 2021

Maksepuhkuste lõppemine detsembris jätkus

Maksepuhkusel olevate laenude osakaal laenujäägist hakkas langema varasuvel vahetult pärast eriolukorra lõppemist ja Covid-19 viiruse esimese laine vaibumist. Viiruse teine laine koos uute piirangutega pole seni maksepuhkuste kasvu põhjustanud ning maksepuhkuste lõppemine aasta viimasel kuul hoopis jätkus. Maksepuhkusega laenude summa moodustas detsembri lõpus vähem kui neljandiku juuni tipptaseme summast.

Maksepuhkusel laene oli aasta lõpus kokku 696 miljoni euro väärtuses ja maksepuhkusel olevaid laenulepinguid oli 12678. Maksepuhkusel olevate laenude osakaal laenujäägist oli detsembri lõpus vaid 2,5%. Kõige suurem oli maksepuhkusel laenude osakaal juuni lõpus, mil maksepuhkusel oli 11,3% laenujäägist.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700