Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 8. jaanuar 2021
Ainult tellijatele

Maksevõime ja selle juhtimine

COVID-19 pandeemia on majandusüksuste juhtidele tekitanud keerulise olukorra, sest müügitulu olulise vähenemisega kaasneb paratamatult tasumata laenude ja muude kohustiste kuhjumine, st tekivad likviidsusprobleemid.

Juta Tikk kirjutab maksevõime juhtimisest
Autor: Meeli Küttim

Termin „likviidsus” on kahetähenduslik. Likviidsus on võime vara kiiresti ja võimalikult väikeste kulutustega raha või muu likviidse vara vastu vahetada. Likviidsus on ka majandusüksuse võime täita olemasolevaid ja uusi kohustisi, st maksevõime. Eeltoodust tulenevalt eristataksegi nii varade kui ka kohustiste likviidsust. Likviidsete varade all mõistetakse kõiki varasid, mida saab kiirelt rahaks muuta ja kasutusele võtta, kaotamata sealjuures oluliselt nende väärtust. Kõige likviidsem vara on raha, seejärel hoiused, lühiajalised väärtpaberid, nõuded ostjate vastu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700