22. detsember 2020

Siirdehinnad 2020 – kolm murekohta ja kolm lahendust

COVID-19 viirusest tingitud karantiinimeetmed on häirinud rahvusvaheliste ettevõtete siirdehinna määramise protseduure. Isegi piirangute leevenemisel on ettevõtjatel suur ebakindlus kaasnevate riskide ja turuväärtuse võrdlusandmete suhtes.
Foto: Pixabay

Üks peamiseid siirdehindade määramise metoodikaid on kolmandate osapoolte vahelise tehingu andmete kasutamine turuväärtuse („arm’s length“) määramiseks. Küll aga võib olla keeruline saada 2020. aasta kohta usaldusväärseid võrdlusandmeid. Ettevõtete käibe järsk langus ja häired tarneahelates viivad siirdehinnastamise avastamata territooriumile, kus puudub konkreetne ülevaade riskide ja tootluse seostest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700