Autor: Raamatupidaja.ee • 1. detsember 2020

Majandusaasta aruanded on esitanud 71% aruandekohustuslastest

Majandusaasta aruanded 2019. aasta kohta on 20. novembri seisuga esitanud 71% aruandekohustuslastest, neist 68% tegid seda määratud tähtajaks. Sel nädalal saadab äriregister koostöös Maksu- ja Tolliametiga kirjaliku teavituse neile, kel kohustus veel jätkuvalt täitmata. Majandusaasta aruande esitamine on seadusest tulenev kohustus ning see tuleb esitada ka juhul, kui majandustegevust ei ole toimunud.

Alates sellest aastast teeb Tartu Maakohtu registriosakond tõhusamat järelvalvet majandusaasta aruannete esitamata jätmise kontrollimisel. Aruande esitamise kohustuse õigeaegselt täitmata jätmisel kaasneb järelvalvemenetlus, mis võib kaasa tuua juhatuse liikmete või äriühingu trahvimise.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700