Autor: Raamatupidaja.ee • 30. november 2020

Konsolideerimine: Lisainformatsioon lubatud erandite kasutamisel

Konsolideeritud finantsaruandlust käsitlevate arvestus- ja aruandluspõhimõtete eesmärgiks on konsolideerimisgrupist tervikpildi loomine ning tuleb mõista, et ka lubatud erandite kasutamisel konsolideerimisgrupist tegelikult tervikpilti ei looda, kirjutavad BDO Eesti spetsialistid Sulev Luiga ja Alice Urva.
Alice Urva, BDO Eesti

Konsolideeritud aruande koostamata jätmisel info esitamise nõuete osas on oluline raamatupidamiskohustuslase ning tema konsolideerimisgrupi suurus – aastaaruande lisades kohustuslikult esitatava informatsiooni hulk sõltub konsolideeritud või mitte konsolideeritud aruande koostamise valikust ning konsolideerivast üksusest raamatupidamiskohustuslase tegevusmahtudest (vastavusest raamatupidamise seaduse §-s 3 sätestatud kriteeriumitele).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700