Autor: Raamatupidaja.ee • 30. november 2020
Ainult tellijatele

Ettevõtete käibelangus taandub visalt

Kuigi Eesti mittefinantsettevõtete müügitulu kolmandas kvartalis vähenes, viitavad mitmed näitajad kevadisest majanduslangusest taandumist. Kui teises kvartalis vähenes ettevõtete müügitulu aastases võrdluses 18 protsenti, siis kolmandas kvartalis taandus langus 10 protsendile.

Autor: Pixabay

Müügitulu langus oli kolmandas kvartalis laiapõhjaline sest 17 tegevusalast suurenes see vaid neljas: energiatootmises, ITK-s, tervishoius ja sotsiaalhoolekandes ning meelelahutuses ja vaba aja tegevustes. Samas on suurenenud lisandväärtuse osakaal müügitulus, mistõttu jäi see näitaja jooksevhindades eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes samale tasemele. Siin tuleks arvestada, et hinnad on languses ning seetõttu võis lisandväärtus püsivhindades isegi kasvada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700