Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 27. november 2020

Valdusühingu sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus

Käibemaksuseaduse (KMS) § 29 lg 1 alusel tohib maksumaksja sisendkäibemaksuna maha arvata vaid sellise käibemaksu, mis on seotud maksukohustuslase maksustava ettevõtlusega.
Maksunõustaja Tõnis Elling selgitab valdusühingu sisendkäibemaksu mahaarvamise õigust
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohus on eelnevalt korduvalt rõhutanud, et osaluse omandamine ja omamine teises äriühingus ei kujuta endast käibemaksu objekti ja see tegevus ei anna sisendkäibemaksu mahaarvamise õigust. Juhul kui lisaks osaluse omamisele osutab valdusettevõtja tütarühingutele ka käibemaksuga maksustatavaid juhtimisteenuseid või mingeid muid teenuseid, siis nende teenuste osas tekib ka sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700