Autor: Kristjan Pruul • 7. oktoober 2020

Rahandusministeerium sokutab turismiseadusse Airbnb maksupommi

Kahe aasta eest leppis Airbnb kokku nende kasutajate andmete edastamises maksuametile, kes ise sellega nõus on. Pildil Airbnb Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regioonide avaliku poliitika direktor Patrick Robinson.
Foto: Liis Treimann
Majandusministeeriumi turismisektori liberaliseerimise seaduskava tundus maksude koha pealt rahandusministeeriumile liiga leebe ning nüüd tahetakse Airbnb külaliskorterite pidajate sissetulekutele hoopis teravam pilk heita.

Kui majandusministeerium 20 aastat muutmata turismiseaduse ette võttis, siis jäid platvormimajandusega seonduvad muudatused napiks, riigikogus ülehomme esimesele lugemisele minev eelnõu keskendus vaid hotellidele kehtestatud nõuete leevendamisele. Kuid n-ö viimasel hetkel saatis rahandusministeerium ettepaneku, mis annab seadusele hoopis teistsuguse näo.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700