Autorid: Kristjan Pruul, Allan Rajavee • 29. september 2020

Valitsus haub eraisikute krediidiregistri plaani

Isikuandmed, mida väljatöötamiskavatsuse järgi vahetama hakatakse, on väga laialdased. Lisaks nimele ja isikukoodile ning passi või ID-kaardi andmetele kaalutakse, kas registris peaks olema fikseeritud ka isiku perekonnaseis ja leibkonna suurus.
Foto: Andras Kralla
Seni suurpankade vastuseisu tõttu katki jäänud plaan luua niinimetatud positiivne krediidiregister, mis sisaldaks kõigi eraisikute laenuinfot, saab uut hoogu.

Rahandusministeerium kaalub varianti teha krediidiinfo edastamine turuosalistele kohustuslikuks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700