Autor: Raamatupidaja.ee • 1. september 2020

Riigikontroll: 2019. aasta riigieelarve seaduses on vead miljonites eurodes

Riigikontroll tuvastas, et Rahandusministeerium on esitanud Riigikogule vigu sisaldava 2019. aasta riigieelarve seaduse eelnõu ning Riigikogu on võtnud vastu 2019. aasta riigieelarve seaduse, mille koondsummadest on osa valed. Sellele järeldusele jõudis Riigikontroll oma auditiaruandes „Riigi 2019. aasta raamatupidamise aastaaruande õigsus ja tehingute seaduslikkus“.
Foto: Pixabay

2019. aasta riigieelarve koondosas on nii investeeringute, kulude kui ka põhivara amortisatsiooni ja väärtuse muutuse kulu eelarved tegelikult planeeritust suuremad. Samuti on 2019. aasta riigieelarve seadusesse jäänud kohati 2018. aasta riigieelarve seaduse summasid, mida ei ole korrigeeritud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700