Autor: Marko Udras, kaubanduskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja • 28. august 2020
Ainult tellijatele

Riik plaanib hakata nutiseadmetelt tasu koguma

Justiitsministeerium on koostanud eelnõu, mille kohaselt tuleb edaspidi maksta nutiseadmete, näiteks arvuti, nutitelefoni ja teleri eest kuni kolmeeurost tasu. Kaubanduskoja hinnangul on eelnõus mitmeid probleeme ja seetõttu tegime ministeeriumile ettepaneku loobuda nutiseadmetele tasu kehtestamisest.

Autor: Pixabay

Muudatuste peamine eesmärk on võimaldada muusika- ja filmiteoste õiguste omajatele maksta õiglast hüvitist selle eest, et inimestel on lubatud muusikat ja filme salvestada isiklikuks kasutuseks. Praegu on Eestis hüvitise maksmine korraldatud selliselt, et teatud salvestuskandjate (nt CD-plaat, DVD-plaat, videokassett) ja salvestusseadmete (nt CD-kirjutaja, DVD-kirjutaja, videomakk) maaletoojad ja tootjad peavad maksma iga toote pealt tasu. Kuna toodete nimekirja ei ole aastaid uuendatud, siis ei laeku õiguste omajatele ka hüvitist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700