Autor: Sulev Luiga • 24. aprill 2020
Ainult tellijatele

Konsolideeritud rahavooaruanne tütarettevõtte omandamisel

Ema- ja tütarettevõtte finantsaruannetest konsolideeritud aruandeid koostades kehtib reegel, et tütarettevõtte tegevused-tehingud konsolideeritakse emaettevõtja tegevuste-tehingutega alates tütarettevõtte omandamisest ehk kontrolli tekkimisest tütarettevõtte üle, kirjutab BDO Eesti tippspetsialist Sulev Luiga.

Sulev Luiga, BDO Eesti

Ema- ja tütarettevõte koostavad tavapäraselt finantsaruandeid eraldiseisvalt (nn konsolideerimata aruanded) ning sedakaudu peab emaettevõte konsolideeritud aruannete kokku panemisel oma aruandeperioodi finantsnäitajatele lisama tütarettevõtte näitajad alates omandamise hetkest:

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700