Autor: Sulev Luiga • 24. aprill 2020

Konsolideeritud rahavooaruanne tütarettevõtte omandamisel

Ema- ja tütarettevõtte finantsaruannetest konsolideeritud aruandeid koostades kehtib reegel, et tütarettevõtte tegevused-tehingud konsolideeritakse emaettevõtja tegevuste-tehingutega alates tütarettevõtte omandamisest ehk kontrolli tekkimisest tütarettevõtte üle, kirjutab BDO Eesti tippspetsialist Sulev Luiga.
Sulev Luiga, BDO Eesti

Ema- ja tütarettevõte koostavad tavapäraselt finantsaruandeid eraldiseisvalt (nn konsolideerimata aruanded) ning sedakaudu peab emaettevõte konsolideeritud aruannete kokku panemisel oma aruandeperioodi finantsnäitajatele lisama tütarettevõtte näitajad alates omandamise hetkest:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700