Autor: Raamatupidaja.ee • 17. aprill 2020

Töötasude ning hüvitiste arvestamine ja deklareerimine eriolukorras

Eriolukord on kaasa toonud pikema- ja lühemaajalisi muudatusi nii töötajatele, kui tööandjatele. Töötasude vähendamine, töökohtade koondamaine ja riigipoolsete toetusmeetmete kasutamine suurendavad raamatupidajate ja personalitöötajate koormust ning toovad ette mitmeid esmakordseid olukordi.
Aule Kindsigo selgitab, kuidas muudatusi raamatupidamises kajastada ning maksukohustust deklareerida.

Aule Kindsigo viib koos raamatupidaja.ee-ga läbi veebiseminari, kus käsitleme eriolukorras töötasu arvestamist, kajastamist ja deklareerimist, sotsiaalmaksu miinimumkohustuse arvestamist, FIE tulumaksu, haiguslehtede- ja pensioniga seotud muudatusi ning vajalikke toiminguid töötamise registris. Lisaks vaatame maksuvõla ajatamist ning intressiga seonduvaid muudatusi.

Eesti Töötukassa hüvitist saab taotleda märtsi, aprilli ja mai kuu eest, juhul kui taotlete hüvitist aprilli ja mai kuu eest, saate veebiseminari käigus vastuse töötasu deklareerimisega seotud küsimustele enne aprillikuu eest toetuse taotlemist mai alguses.

- Kuidas muudatusi raamatupidamises kajastada?

- Kuidas kajastada ja deklareerida töötasu, kui Töötukassa tasub hüvitist töötajale?

- Mis saab haiguslehtedest, kui töötaja kasutab Töötukassa hüvitist või Haigekassa hüvitab esimesed kolm päeva?

- Mis saab sotsiaalmaksu miinimumkohustusest?

- Miks ja millal ajatada maksuvõlga?

Need ja paljud teised küsimused saavad vastuse tuntud maksukonsultandi Aule Kindsigo veebiseminaril: „Töötasude arvestamine ja deklareerimine eriolukorras“ juba 30. aprillil 2020.

Veebiseminar toimub 30. aprillil kell 18.00-19.30 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas.

Veebiseminar on järelvaadatav kõigile registreerunutele 1 nädala jooksul peale toimumist.

Rohkem informatsiooni ja registreerumine SIIN!

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700