Autor: Ann Tarkin ja Ksenia Kravtšenko • 15. aprill 2020

Saneerimisega saab vältida ettevõtte pankrotti, kuid see eeldab koostööd võlausaldajatega

Vasakult Ann Tarkin ja Ksenia Kravtšenko advokaadibüroost KPMG Law
Kuigi Vabariigi Valitsuse 12. märtsil välja kuulutatud eriolukord peaks esialgse korralduse kohaselt kestma 1. maini 2020, siis ei ole välistatud, et eriolukorda pikendatakse ning sellest tulenevad piirangud kehtivad pikema aja jooksul. Ettevõtted, kes on sattunud ajutistesse raskustesse või pidanud eriolukorra lõpuni uksed sulgema, peavad vastu võtma raskeid otsuseid tagamaks ettevõtte jätkusuutlikkus nii eriolukorra ajal kui ka pärast selle lõppu.

Juriidilisele isikule, kes on sattunud ajutistesse makseraskustesse võib lisaks muudele meetmetele (palkade vähendamine, töötajate koondamine, riigiabi jne) abiks olla saneerimine. Saneerimise käigus saab rakendada abinõusid, mis aitavad ettevõttel ületada makseraskusi, parandada kasumlikkust ning tagada ettevõtte jätkusuutlik majandamine. Muuhulgas on saneerimise käigus võimalik vajadusel nõudeid ümber kujundada – sh pikendada kohutuse täitmise tähtaega, ajatada makseid, vähendada võlasummat või isegi asendada kohustuse täitmist juriidilise isiku osa või aktsiatega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700