Autor: Raamatupidaja.ee • 23. märts 2020

Äriruumi üürilepingute muutmine ja lõpetamine

Äripäev kirjutas kuidas haihtunud turistid, karantiinis eestlased ja öine alkoholimüügi keeld baarides on vanalinna ärid murega rendileandjate poole pöörduma pannud. Pole käivet, pole tulu, pole millegi eest ka üüri maksta. Sellise murega ei seisa silmitsi vaid vanalinnas tegutsevad ettevõtted, vaid paljud teisedki. Marko Saag annab nõu, kuidas sellises olukorras käituma peaks.

Üürilepingu ülesütlemine on äärmine abinõu ja ilmselt tuleb kasutusele alles väljapääsmatus olukorras. Kuid kas on ka teisi, vähem drastilisi meetmeid olukorra lahendamiseks?

Kas pandeemia ja eriolukord tähendavad automaatselt vääramatu jõu esinemist lepingust? Missugused erisätted on kehtestatud seoses üüri alandamisega võlaõigusseaduses? Missugune on avaliku võimu keeldude mõju lepingutele?

Neile ja paljudele teistele küsimustele, mis tänases olukorras on aktuaalsed, vastab maksunõustaja ja vandeadvokaat Marko Saag veebiseminaril: Äriruumi üürilepingu muutmine ja lõpetamine. Markol on pikaajaline kogemus maksuõiguses ning veebiseminaril toetub ta paljudele erinevatele kohtulahenditele ja näidetele.

Veebiseminari viib läbi Advokaadibüroo ATTELA partner ja vandeadvokaat ning TalTech finantsarvestuse õppetooli rahvusvahelise maksunduse lektor Marko Saag.

Veebiseminar toimub 2. aprillil kell 11.00-12.30 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas.

Registreeri veebiseminarile SIIN!

Veebiseminar on järelvaadatav kõigile registreerunutele 1 nädala jooksul peale toimumist.

Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääsete enne seminari algust veebiseminari keskkonda. Täpsemat infot veebiseminari kohta saab küsida kirjutades [email protected] või helistades 6 670 107.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700