Autor: Raamatupidaja.ee • 10. märts 2020

Lugejad küsivad, asjatundjad vastavad

Raamatupidamise Praktiku lugejate küsimustele vastavad Sisekaitseakadeemia Finantskolledži ning Ernst & Young Balticu eksperdid.
Lugejate küsimustele vastavad eksperdid
Foto: pixabay

? Võtsin mingi aeg tagasi üle ühe firma raamatupidamise ning bilansis on varude all (real „Lõpetamata toodang”) kajastatud kaks kinnistut. Need on varude real seisnud juba pikki aastaid. Mina ise oleksin neid kajastanud kinnisvarainvesteeringutena ja iga aasta lõpus lasknud teha hindamise. Praegu aga seisavad need bilansis varuna, mille soetusmaksumusse on lisatud arhitektuuribüroode kulusid jms. Nüüd aga lasi ettevõtte juht hinnata ühe kinnistutest ära ja müüs selle maha päris hea vaheltkasuga. Mul tekkis väike segadus, kuidas müügiga seotud kandeid raamatupidamises teha.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700