Autor: Raamatupidaja.ee • 5. märts 2020

47% ettevõtetest on pettuse ja majanduskuritegudega kokku puutunud

Iga kahe aasta tagant PwC poolt ligi 5000 ettevõtja seas globaalselt läbiviidav majanduskuritegude ja pettuste valdkonna uuring näitas, et 47% vastanutest on kokku puutunud majanduskuritegudega ning 35% erinevate kliendipettustega. Tegemist on viimase 20 aasta kõrgeimate määradega. Oluliselt on kasvanud küberkuritegude arv.
PwC Eesti juhtivkonsultant Erki Mägi
Foto: PwC

Uuringust ilmnes, et pettus võib ettevõtteid tabada mis tahes suunast. 39% vastanutest ütles, et viimase kahe aasta jooksul on enamik majanduskuritegevuse juhtumeid tulnud väljastpoolt ettevõtet (kliendid, häkkerid, edasimüüjad või tarnijad). 37% juhtumitest on olnud sisemised pettused (töötajad, juhtkond) ja enam kui 20% hõlmab nii väliste kui sisemiste osapoolte kokkumängu. 13% vastajatest, kes viimase kahe aasta jooksul pettusi koges, teatas, et kaotas selle tagajärjel üle 50 miljoni USA dollari. Otseste kulude seisukohast on aga kõige kulukamad pettuste liigid kartellid, siseringitehingud, maksupettused, rahapesu ning altkäemaksud ja korruptsioon.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700