Autor: Raamatupidaja.ee • 21. veebruar 2020
Ainult tellijatele

Jaanuari inflatsioon oli ajutistel põhjustel madal

Statistikaameti andmetel langesid hinnad jaanuaris eelmise kuuga võrreldes 0,4 protsenti ning aasta varasemaga võrreldes aeglustus tarbijahinnaindeksi tõus 1,6 protsendile. Energia ja toidu kallinemise tõttu kiirenes inflatsioon euroalal 1,4 protsendini.

Möödunud aasta sügisel, eelkõige väliskeskkonna nõrkuse tõttu, langes inflatsioon Eestis alla 2 protsendi ja on sarnasel madalal tasemel olnud ka järgnevatel kuudel. Seda on soosinud erinevate tegurite kokkulangemine. Kui detsembris lisandus vee hinna odavnemine Tallinnas, siis aasta alguses kandusid suuremal määral tarbijahindadesse sooja talve mõjud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700