Autorid: Lee Laanemäe, Tarmo Rahkama, Grant Thornton Balticu auditijuht ja vandeaudiitor • 9. jaanuar 2020

Elektrituruseaduse kitsaskohtadest ettevõtja ja auditeerimise seisukohast

Elektrituruseadus (edaspidi ELTS) näeb ette elektrituru toimimise põhimõtted ja reguleerib muu hulgas elektrienergia tootmist[1]. Elektrit tootva ettevõtte jaoks paiskab ELTS õhku mitmeid küsimusi, millele on esmapilgul üpris keerukas vastust leida.
Grant Thornton Balticu õigusnõustaja Lee Laanemäe

Näiteks ‒ kes on elektriettevõtja? Millised on seadusest tulenevad nõuded elektriettevõtjale? Milline ettevõtja peaks laskma oma tegevust auditeerida? Mida täpsemalt auditeeritakse? Alljärgnevalt juhime tähelepanu ELTS-i ja auditeerimisega seotud kitsaskohtadele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700