Autor: Sulev Luiga ja Mari Sander, BDO Eesti • 10. oktoober 2019

RAHAVOOARUANNE: Äritegevuse esitamine otsesel meetodil rahavooaruandes

Rahavooaruande koostamisel on lubatud kasutada kaht alternatiivset skeemi – rahavooaruanne otsesel või rahavooaruanne kaudsel meetodil. Skeemid erinevad esmase üldistusastme juures teineteisest vaid põhitegevuse (äritegevuse) laekumiste ning väljamaksete rühmitamispõhimõtetelt, kirjutavad BDO Eesti tippspetsialistid Sulev Luiga ja Mari Sander.
Sulev Luiga ja Mari Sander, BDO Eesti

Otsese meetodi puhul esitatakse äritegevuse rahavood brutona, st olulisemad laekumised ja väljamaksed esitatakse eraldi kirjetel. Kaudse meetodi puhul esitatakse äritegevuse rahavood netona tuletades äritegevuse netorahavood tekkepõhisest tulemusest, st äritegevuste raha laekumised ning väljamaksed ei ole eraldiseisvalt vaadeldavad.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700