Autor: Ain Ulmre, Maksu- ja Tolliameti maksude osakonna peaspetsialist • 7. oktoober 2019

Sisendkäibemaksu osaline mahaarvamine maksustatava ja maksuvaba käibe korral

Sisendkäibemaksu mahaarvamise ja mahaarvatud sisendkäibemaksu hilisema korrigeerimise reeglid olenevad sellest, kas osteti põhivara (sh kinnisvarainvesteering), põhivara raamatupidamislikku väärtust tõstnud (st raamatupidamises põhivara soetusmaksumusele lisatud) kaupa või teenust või mõnda muud kaupa või teenust.
Ain Ulmre kirjutab sisendkäibemaksu osalisest mahaarvamisest

Kõigepealt käsitleme mahaarvamise ja korrigeerimise reegleid, kui osteti kaup või teenus, mis ei ole põhivara ega põhivara raamatupidamislikku väärtust tõstev kaup või teenus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700